Loading...

Groene stroom Nijeholtwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nijeholtwolde vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nijeholtwolde en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nijeholtwolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijeholtwolde vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vergelijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Simpel groene stroom in Nijeholtwolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enduris prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie De Steeg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nijeholtwolde

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-nijeholtwolde

Een energieneutrale woning in Nijeholtwolde rond juni 2024

Middels deze webpagina bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Nijeholtwolde. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijeholtwolde wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nijeholtwolde is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen €3900 t/m €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wijckel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Nijeholtwolde beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je huidige verbintenis opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nijeholtwolde aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nijeholtwolde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.