Loading...

Groene stroom Wijckel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Wijckel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Wijckel en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wijckel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijckel vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Wijckel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Mander vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wijckel

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-wijckel

Een energieneutrale woning in Wijckel rond november 2023

D.m.v. deze pagina vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Wijckel. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijckel is een wens van vele. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en een teil gebruiken voor de afwas. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij een aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijckel is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3100 t/m €6700. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Goënga afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wijckel operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wijckel fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je direct welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Wijckel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.