Loading...

Groene stroom Mander Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Mander vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Mander of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Mander

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Mander vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Mander vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Essent stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bodem, water, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Beuningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Mander

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-mander

Een energieneutrale woning in Mander rond december 2022

Met deze pagina ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Mander. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mander wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij het aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Mander is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €2500 – €6100. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Velden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens spot je à la minute welke groene stroom aanbieders in Mander actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je actuele levering annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Mander een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je à la minute welke pakketten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Mander vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.