Loading...

Groene stroom Velden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Velden vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Velden en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Velden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Velden vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Velden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bodem, zon, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Koningsbosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Velden

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Venlo.

groene-stroom-velden

Een energieneutrale woning in Velden rond december 2022

Middels onze website vergelijk je belangrijke uitleg over groene stroom Velden. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Velden wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Velden is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €4100 en €7500. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Eckelrade afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Velden operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je lopende abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Velden een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten vind je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je onmiddellijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Velden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.