Loading...

Groene stroom Eckelrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Eckelrade vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Eckelrade of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Eckelrade

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eckelrade vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Eckelrade vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Spui vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Eckelrade

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-eckelrade

Een energieneutrale woning in Eckelrade rond november 2023

Met behulp van deze pagina vind je uitgebreide info over groene stroom Eckelrade. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eckelrade wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “een efficiënte douchekop kopen” en geen tweede koelkast gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een leverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Eckelrade vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €3500 tot +/- €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Nes afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Eckelrade aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Eckelrade fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten bekijk je bijgaand enkele energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je binnen no-time welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Eckelrade vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.