Loading...

Groene stroom Nes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Nes vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Nes en check de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nes

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nes vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Nes vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energieflex vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Burgwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nes

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-nes

Een energieneutrale woning in Nes rond december 2022

Op deze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Nes. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nes wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, Atag, AWB, Intergas of Vaillant) verbannen. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nes kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €3100 tot €6400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wedde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nes beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je lopende contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nes sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker bekijk je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Nes vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.