Loading...

Groene stroom Wedde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Wedde vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Wedde en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wedde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wedde vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Wedde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: maandelijkse kosten Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Linden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Wedde

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bellingwedde.

groene-stroom-wedde

Een energieneutrale woning in Wedde rond december 2023

Middels deze pagina bekijk je bruikbare info over groene stroom Wedde. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wedde wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en niet een te grote vriezer kopen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wedde is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2500 tot +/- €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Friens afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je nu welke groene stroom aanbieders in Wedde beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige verbintenis annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wedde aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die daarom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vergelijk je hierna enkele energiecontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je direct welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wedde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.