Loading...

Groene stroom Linden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door de duurzame energie checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Linden vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Linden of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Linden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Linden vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Linden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qwint actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Bantega vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Linden

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Cuijk.

groene-stroom-linden

Een energieneutrale woning in Linden rond december 2022

Door middel van deze pagina check je nuttige details over groene stroom Linden. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Linden is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de gordijnen dicht doen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Intussen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Linden vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De kostprijs varieert tussen de €4300 tot €7400. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tripscompagnie afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Linden aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie actuele verbintenis stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Linden sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen tref je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Linden vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektra en gas.