Loading...

Groene stroom Tripscompagnie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Tripscompagnie vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Tripscompagnie en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tripscompagnie

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tripscompagnie vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Tripscompagnie vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, aarde, water, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Julianadorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Tripscompagnie

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Menterwolde.

groene-stroom-tripscompagnie

Een energieneutrale woning in Tripscompagnie rond december 2023

Op onze website lees je praktische informatie over groene stroom Tripscompagnie. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tripscompagnie wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tripscompagnie is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €2900 tot +/- €6100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Dinxperlo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Tripscompagnie aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Tripscompagnie een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer families die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse contracten tref je hieronder de meest populaire pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Tripscompagnie vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.