Loading...

Groene stroom Dinxperlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Dinxperlo vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Dinxperlo en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Dinxperlo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Dinxperlo vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Dinxperlo vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Sint Hubert vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Dinxperlo

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aalten.

groene-stroom-dinxperlo

Een energieneutrale woning in Dinxperlo rond december 2023

Via onze website vergelijk je belangrijke details over groene stroom Dinxperlo. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dinxperlo wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en de gevels isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Evenwel, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dinxperlo is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €3200 t/m €6000. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Middelburg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Dinxperlo beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jouw lopende levering ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Dinxperlo een stuk lager dan jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check zie je simpelweg welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Dinxperlo vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.