Loading...

Groene stroom Sint Hubert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Sint Hubert vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Sint Hubert en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Sint Hubert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Hubert vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Sint Hubert vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, aarde, zon, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Heesselt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sint Hubert

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Mill en Sint Hubert.

groene-stroom-sint-hubert

Een energieneutrale woning in Sint Hubert rond mei 2024

Via deze webpagina check je uitgebreide uitleg over groene stroom Sint Hubert. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint Hubert is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Maar, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sint Hubert is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €2400 t/m €7500. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bosch en Duin afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Sint Hubert aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Sint Hubert een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel families die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten tref je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je spoedig welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sint Hubert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.