Loading...

Groene stroom Heesselt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Heesselt vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Heesselt en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Heesselt

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heesselt vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Heesselt vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vattenfall contract november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Weesp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Heesselt

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-heesselt

Een energieneutrale woning in Heesselt rond november 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je alle info over groene stroom Heesselt. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heesselt wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heesselt is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €2400 t/m €7100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Puttershoek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in Heesselt voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Heesselt fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check achterhaal je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Heesselt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.