Loading...

Groene stroom Puttershoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Puttershoek vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Puttershoek en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Puttershoek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Puttershoek vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Puttershoek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Stedin voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Gaanderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Puttershoek

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Binnenmaas.

groene-stroom-puttershoek

Een energieneutrale woning in Puttershoek rond mei 2024

D.m.v. deze website vind je praktische info over groene stroom Puttershoek. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Puttershoek is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiebedrijf. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Puttershoek is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €2600 tot +/- €7400. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Andijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Puttershoek beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je actuele abonnement stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Puttershoek sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel mensen die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse contracten tref je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check bekijk je ogenblikkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Puttershoek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.