Loading...

Groene stroom Andijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Andijk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Andijk of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Andijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Andijk vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Andijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Oene vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Andijk

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-andijk

Een energieneutrale woning in Andijk rond mei 2024

Aan de hand van deze website detecteer je praktische informatie over groene stroom Andijk. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Andijk wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Atag) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Andijk is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs schommelt tussen €2700 – €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Hoogwoud afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Andijk actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Andijk aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je spoedig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Andijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.