Loading...

Groene stroom Oene Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Oene vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Oene of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oene

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oene vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Oene vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Engie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Dirksland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oene

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Epe.

groene-stroom-oene

Een energieneutrale woning in Oene rond juni 2024

Op onze website vergelijk je nuttige details over groene stroom Oene. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oene wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele cv-ketel (van AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oene is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €4000 tot +/- €6500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Wolfheze afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Oene operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende contract annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oene sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna enkele abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Oene vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.