Loading...

Groene stroom Dirksland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Dirksland vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Dirksland of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Dirksland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Dirksland vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Dirksland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Sint Joost vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Dirksland

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-dirksland

Een energieneutrale woning in Dirksland rond september 2022

Door middel van onze website lees je alle info over groene stroom Dirksland. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dirksland wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Echter, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Dirksland is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3300 en €6200. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Middelstum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Dirksland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande pakket ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Dirksland fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vergelijk je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Dirksland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.