Loading...

Groene stroom Sint Joost Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Sint Joost vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sint Joost of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sint Joost

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Joost vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Sint Joost vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, wind, water, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Heeze vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Sint Joost

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Echt-Susteren.

groene-stroom-sint-joost

Een energieneutrale woning in Sint Joost rond september 2022

Aan de hand van deze website detecteer je alle informatie over groene stroom Sint Joost. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint Joost zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sint Joost vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3200 t/m €6100. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bosschenhoofd afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties als Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Sint Joost aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Sint Joost een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je simpelweg welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sint Joost vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.