Loading...

Groene stroom Bosschenhoofd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Bosschenhoofd vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bosschenhoofd en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bosschenhoofd

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bosschenhoofd vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Nu groene stroom in Bosschenhoofd vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, bodem, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Raamsdonksveer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bosschenhoofd

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Halderberge.

groene-stroom-bosschenhoofd

Een energieneutrale woning in Bosschenhoofd rond juli 2024

Met deze webpagina check je nuttige toelichting op groene stroom Bosschenhoofd. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bosschenhoofd zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bosschenhoofd kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3200 tot +/- €7100. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Langweer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref jij vlug welke groene stroom aanbieders in Bosschenhoofd actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bosschenhoofd een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je hierna de meest populaire contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je zonder problemen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Bosschenhoofd vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.