Loading...

Groene stroom Raamsdonksveer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Raamsdonksveer vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Raamsdonksveer of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Raamsdonksveer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Raamsdonksveer vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Raamsdonksveer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Galder vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Raamsdonksveer

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Geertruidenberg.

groene-stroom-raamsdonksveer

Een energieneutrale woning in Raamsdonksveer rond juli 2024

Op onze website check je belangrijke uitleg over groene stroom Raamsdonksveer. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Raamsdonksveer zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, Nefit of AWB) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Raamsdonksveer kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3900 – €6300. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Anevelde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Raamsdonksveer aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Raamsdonksveer een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer families op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten ontdek je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je onmiddellijk welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Raamsdonksveer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.