Loading...

Groene stroom Anevelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Anevelde vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Anevelde en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Anevelde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Anevelde vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Anevelde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: goedkope tarieven Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bodem, wind, aarde, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ohé en Laak vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Anevelde

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-anevelde

Een energieneutrale woning in Anevelde rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je handige uitleg over groene stroom Anevelde. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Anevelde wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij je leverancier. Daartegenover, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Anevelde kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De prijs varieert tussen €2300 – €6000. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hoornsterzwaag afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Anevelde beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie actuele pakket ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Anevelde aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel mensen die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je bijgaand enkele stroomcontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker bekijk je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Anevelde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.