Loading...

Groene stroom Ohé en Laak Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Ohé en Laak vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Ohé en Laak en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ohé en Laak

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ohé en Laak vergelijken (september 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Ohé en Laak vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardgas, steenkool (vuile elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Doesburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ohé en Laak

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-ohe-en-laak

Een energieneutrale woning in Ohé en Laak rond september 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide details over groene stroom Ohé en Laak. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ohé en Laak is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ohé en Laak is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De kostprijs varieert tussen €3500 tot €6500. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Woltersum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ohé en Laak beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande abonnement stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ohé en Laak aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check check je meteen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ohé en Laak vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.