Loading...

Groene stroom Woltersum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Woltersum vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Woltersum of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Woltersum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Woltersum vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Woltersum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, wind, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Midlaren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Woltersum

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-woltersum

Een energieneutrale woning in Woltersum rond november 2023

Door middel van deze pagina ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Woltersum. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Woltersum wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Woltersum is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €3000 tot €6700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hagestein afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Woltersum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je huidige pakket annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Woltersum sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker detecteer je nu welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Woltersum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.