Loading...

Groene stroom Midlaren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Midlaren vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Midlaren of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Midlaren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Midlaren vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Midlaren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Liander groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, bio, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Boven-Leeuwen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Midlaren

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-midlaren

Een energieneutrale woning in Midlaren rond december 2023

Via onze website bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Midlaren. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Midlaren is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en minder vaak een warm bad nemen. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energieleverancier. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Midlaren kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €3500 t/m €7800. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vredepeel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check je meteen welke groene stroom aanbieders in Midlaren operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Midlaren fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen tref je bijgaand enkele energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vergelijk je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Midlaren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.