Loading...

Groene stroom Boven-Leeuwen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Boven-Leeuwen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Boven-Leeuwen of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Boven-Leeuwen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boven-Leeuwen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Direct groene stroom in Boven-Leeuwen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, water, zon, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Radio Kootwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Boven-Leeuwen

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-boven-leeuwen

Een energieneutrale woning in Boven-Leeuwen rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Boven-Leeuwen. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boven-Leeuwen wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw leverancier. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Intergas) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Boven-Leeuwen is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2900 tot +/- €7500. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lattrop-Breklenkamp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Boven-Leeuwen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Boven-Leeuwen flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker zie je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Boven-Leeuwen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.