Loading...

Groene stroom Lattrop-Breklenkamp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Lattrop-Breklenkamp vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Lattrop-Breklenkamp en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Lattrop-Breklenkamp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lattrop-Breklenkamp vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Lattrop-Breklenkamp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Energiedirect.nl actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, wind, aarde, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Anjum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Lattrop-Breklenkamp

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-lattrop-breklenkamp

Een energieneutrale woning in Lattrop-Breklenkamp rond juli 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide info over groene stroom Lattrop-Breklenkamp. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lattrop-Breklenkamp wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “apparaten uitschakelen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Niettemin, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lattrop-Breklenkamp is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De prijs varieert tussen de €2900 tot +/- €6800. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in t Waar afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Lattrop-Breklenkamp actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige verbintenis stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Lattrop-Breklenkamp sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lattrop-Breklenkamp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.