Loading...

Groene stroom t Waar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in t Waar vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in t Waar en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in t Waar

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in t Waar vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in t Waar vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Horssen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie t Waar

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-t-waar

Een energieneutrale woning in t Waar rond september 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare toelichting op groene stroom t Waar. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in t Waar zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, AWB, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in t Waar kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt tussen de €3100 – €6400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Pol afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in t Waar beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het huidige contract annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie t Waar aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hieronder enkele abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je spoedig welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen t Waar vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.