Loading...

Groene stroom Horssen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Horssen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Horssen en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Horssen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Horssen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Nu groene stroom in Horssen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qurrent 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Wons vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Horssen

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Druten.

groene-stroom-horssen

Een energieneutrale woning in Horssen rond december 2022

Middels deze pagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Horssen. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Horssen is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Horssen is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs varieert tussen €2900 – €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Scharnegoutum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Horssen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende levering opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Horssen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je rap welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Horssen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.