Loading...

Groene stroom Wons Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Wons vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wons of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wons

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wons vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Wons vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Midwolda vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Wons

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-wons

Een energieneutrale woning in Wons rond december 2023

Aan de hand van deze pagina lees je praktische info over groene stroom Wons. Echter, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wons wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wons is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €3600 t/m €6000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Halfweg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Wons beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je lopende contract opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wons sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Wons vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.