Loading...

Groene stroom Midwolda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Midwolda vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Midwolda en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Midwolda

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Midwolda vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Midwolda vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Boxmeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Midwolda

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-midwolda

Een energieneutrale woning in Midwolda rond juni 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige info over groene stroom Midwolda. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Midwolda zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Midwolda kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4300 tot €7700. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vriescheloo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Midwolda aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande levering annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Midwolda flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten bekijk je hierna de meest populaire abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker detecteer je snel welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Midwolda vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.