Loading...

Groene stroom Boxmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Boxmeer vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Boxmeer en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Boxmeer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boxmeer vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Boxmeer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ransdaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Boxmeer

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-boxmeer

Een energieneutrale woning in Boxmeer rond mei 2024

Met deze pagina vind je nuttige informatie over groene stroom Boxmeer. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boxmeer is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en niet een te grote koelkast kopen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Boxmeer is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €4000 tot €7000. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ledeacker afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Boxmeer actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende levering ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Boxmeer sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel mensen die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check zie je snel welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Boxmeer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.