Loading...

Groene stroom Ledeacker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Ledeacker vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ledeacker en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ledeacker

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ledeacker vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Ledeacker vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Essent actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Anna Paulowna vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ledeacker

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-ledeacker

Een energieneutrale woning in Ledeacker rond december 2023

Door middel van deze pagina vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Ledeacker. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ledeacker wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “led-lampen gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ledeacker is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2600 t/m €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Teeffelen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode lees je rap welke groene stroom aanbieders in Ledeacker aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ledeacker een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel consumenten die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten vergelijk je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check check je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ledeacker vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.