Loading...

Groene stroom Teeffelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Teeffelen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Teeffelen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Teeffelen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Teeffelen vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Teeffelen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, water, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Houtigehage vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Teeffelen

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oss.

groene-stroom-teeffelen

Een energieneutrale woning in Teeffelen rond september 2023

Op basis van deze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Teeffelen. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Teeffelen wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Teeffelen is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €3900 tot €7000. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in De Rips afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Teeffelen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Teeffelen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Teeffelen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.