Loading...

Groene stroom Houtigehage Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Houtigehage vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Houtigehage of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Houtigehage

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Houtigehage vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Houtigehage vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vandebron 3 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Wormerveer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Houtigehage

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-houtigehage

Een energieneutrale woning in Houtigehage rond juni 2024

Middels deze website ontdek je handige uitleg over groene stroom Houtigehage. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Houtigehage is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en stel je vriezer niet te koud af. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Houtigehage is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4100 tot €7900. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Scheemda afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Houtigehage operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Houtigehage sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hierna toonaangevende pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je zonder problemen welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Houtigehage vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.