Loading...

Groene stroom Wormerveer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, zon, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je snel alle groene energieleveranciers in Wormerveer vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wormerveer of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wormerveer

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wormerveer vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Wormerveer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, aarde, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Miedum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wormerveer

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-wormerveer

Een energieneutrale woning in Wormerveer rond oktober 2023

Op deze pagina lees je alle uitleg over groene stroom Wormerveer. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wormerveer wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij een maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wormerveer is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De investering varieert tussen €3600 tot €7100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hallum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name organisaties als Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Wormerveer operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wormerveer een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele contracten tref je onderstaand de meest populaire stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wormerveer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.