Loading...

Groene stroom Miedum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer dan grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Miedum vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Miedum en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Miedum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Miedum vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Miedum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: RENDO Netwerken groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Brakel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Miedum

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-miedum

Een energieneutrale woning in Miedum rond mei 2024

Op basis van deze website bekijk je praktische informatie over groene stroom Miedum. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Miedum wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Evenwel, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, AWB, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Miedum is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3800 en €7200. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vrouwenakker afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Miedum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jouw lopende verbintenis annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Miedum aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je moeiteloos welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Miedum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.