Loading...

Groene stroom Brakel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Brakel vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Brakel en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Brakel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Brakel vergelijken (juni 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Brakel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: besparen bij Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Zoek ook naar groene energie Ravenswaaij vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Brakel

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-brakel

Een energieneutrale woning in Brakel rond juni 2022

Door middel van onze website check je praktische details over groene stroom Brakel. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Brakel wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Brakel vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4200 tot +/- €7100. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Leens afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je rap welke groene stroom aanbieders in Brakel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je bestaande contract beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Brakel sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker ontdek je snel welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Brakel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.