Loading...

Groene stroom Leens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Leens vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Leens of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Leens

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leens vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Leens vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Huismerk Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Ansen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Leens

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-leens

Een energieneutrale woning in Leens rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke details over groene stroom Leens. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leens is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Maar, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Leens kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4000 – €7500. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Ten Boer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist organisaties als Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Leens actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het actuele pakket annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Leens een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen vind je bijgaand toonaangevende abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Leens vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.