Loading...

Groene stroom Ten Boer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Ten Boer vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ten Boer en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ten Boer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ten Boer vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Ten Boer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Huis ter Heide vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ten Boer

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-ten-boer

Een energieneutrale woning in Ten Boer rond oktober 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare informatie over groene stroom Ten Boer. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ten Boer is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en dekens op de bank leggen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ten Boer is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €3900 – €6900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Tike afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Ten Boer operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ten Boer flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je rap welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ten Boer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.