Loading...

Groene stroom De Tike Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in De Tike vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in De Tike en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Tike

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Tike vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in De Tike vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: ervaringen RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Schelluinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie De Tike

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-de-tike

Een energieneutrale woning in De Tike rond december 2022

Met deze webpagina lees je uitgebreide details over groene stroom De Tike. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Tike wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energieleverancier. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Tike is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De prijs varieert tussen de €2600 – €7300. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Manderveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in De Tike beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je bestaande levering opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie De Tike aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel mensen die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen tref je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je gemakkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Tike vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.