Loading...

Groene stroom Schelluinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Schelluinen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schelluinen of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schelluinen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Schelluinen vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Schelluinen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Hank vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schelluinen

De zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Giessenlanden.

groene-stroom-schelluinen

Een energieneutrale woning in Schelluinen rond november 2023

Met behulp van onze website lees je alle uitleg over groene stroom Schelluinen. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schelluinen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “led-lampen gebruiken” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je appartement en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schelluinen is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €2400 – €7500. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Beusichem afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Schelluinen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je actuele abonnement annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Schelluinen flink lager dan een paar jaar terug. We horen van veel mensen die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten vergelijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vergelijk je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Schelluinen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.