Loading...

Groene stroom Beusichem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Beusichem vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Beusichem en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Beusichem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Beusichem vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Beusichem vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Overasselt vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Beusichem

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-beusichem

Een energieneutrale woning in Beusichem rond juli 2024

Aan de hand van onze website vergelijk je praktische details over groene stroom Beusichem. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beusichem is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en niet een te grote pan gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Remeha) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beusichem is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2800 tot €6500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Koningslust afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Beusichem beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je lopende contract beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Je volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Beusichem flink lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel mensen die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je onderstaand veel gekozen pakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker zie je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Beusichem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.