Loading...

Groene stroom Koningslust Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Koningslust vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Koningslust of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Koningslust

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Koningslust vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Koningslust vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, wind, aarde, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Abbekerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Koningslust

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-koningslust

Een energieneutrale woning in Koningslust rond december 2023

Op basis van deze website lees je alle uitleg over groene stroom Koningslust. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koningslust is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Atag, Intergas, Remeha, AWB of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Koningslust is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. Het tarief varieert tussen €2700 – €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in St. Willebrord afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Koningslust actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie huidige contract opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Koningslust flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je simpelweg welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Koningslust vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.