Loading...

Groene stroom Abbekerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Abbekerk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Abbekerk of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Abbekerk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Abbekerk vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Abbekerk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, aarde, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Vind alles uit over groene energie Nijetrijne vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Abbekerk

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-abbekerk

Een energieneutrale woning in Abbekerk rond oktober 2022

D.m.v. deze pagina detecteer je praktische info over groene stroom Abbekerk. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Abbekerk wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Abbekerk vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €4300 tot +/- €6700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hijum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Abbekerk beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Abbekerk een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten bekijk je onderstaand toonaangevende contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check check je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Abbekerk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.