Loading...

Groene stroom Hijum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Hijum vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hijum en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hijum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hijum vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Hijum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Eneco 1 jaar contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, bodem, aarde, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Wijk aan Zee vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hijum

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-hijum

Een energieneutrale woning in Hijum rond april 2024

Via onze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Hijum. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hijum zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Atag, Remeha of Vaillant) verbannen. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hijum kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €4400 tot +/- €7200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Roggel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Hijum beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het huidige abonnement stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hijum een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vergelijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check zie je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Hijum vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.