Loading...

Groene stroom Wijk aan Zee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, stabiele bronnen als zon, wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Wijk aan Zee vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wijk aan Zee en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wijk aan Zee

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijk aan Zee vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Wijk aan Zee vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, water, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Maren-Kessel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wijk aan Zee

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Beverwijk.

groene-stroom-wijk-aan-zee

Een energieneutrale woning in Wijk aan Zee rond december 2023

Met behulp van deze website ontdek je handige uitleg over groene stroom Wijk aan Zee. Maar, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijk aan Zee wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en stel je vriezer niet te koud af. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wijk aan Zee is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €2500 t/m €6300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Goirle afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Wijk aan Zee actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele abonnement beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wijk aan Zee fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je hierna toonaangevende stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check check je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Wijk aan Zee vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.