Loading...

Groene stroom Maren-Kessel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Maren-Kessel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Maren-Kessel of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Maren-Kessel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Maren-Kessel vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Maren-Kessel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: HVC stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Biddinghuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Maren-Kessel

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-maren-kessel

Een energieneutrale woning in Maren-Kessel rond september 2022

Via deze website detecteer je praktische info over groene stroom Maren-Kessel. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maren-Kessel zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of Intergas) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Maren-Kessel is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3200 en €7900. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Velsen-Zuid afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Maren-Kessel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je bestaande pakket beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Maren-Kessel aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker zie je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Maren-Kessel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.