Loading...

Groene stroom Biddinghuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Biddinghuizen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Biddinghuizen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Biddinghuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Biddinghuizen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Biddinghuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Flevoland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstapbonus Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Overloon vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Biddinghuizen

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dronten.

groene-stroom-biddinghuizen

Een energieneutrale woning in Biddinghuizen rond december 2022

Met behulp van deze webpagina vind je belangrijke uitleg over groene stroom Biddinghuizen. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Biddinghuizen wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Evenwel, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Biddinghuizen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering varieert tussen €3000 en €7200. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kootwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Biddinghuizen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Biddinghuizen sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen contracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je à la minute welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Biddinghuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.