Loading...

Groene stroom Kootwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Kootwijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kootwijk en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kootwijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kootwijk vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Kootwijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, kolen (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Abcoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Kootwijk

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-kootwijk

Een energieneutrale woning in Kootwijk rond september 2022

Met onze website vind je alle info over groene stroom Kootwijk. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kootwijk is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kootwijk is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De prijs varieert tussen €4000 tot +/- €7300. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Stad aan ’t Haringvliet afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders zoals Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kootwijk voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kootwijk flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker zie je nu welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Kootwijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.