Loading...

Groene stroom Abcoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, duurzame bronnen zoals zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu dan grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Abcoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Abcoude of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Abcoude

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Abcoude vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je alle groene aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Abcoude vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per postcode in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, aarde, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Nijkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Abcoude

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-abcoude

Een energieneutrale woning in Abcoude rond december 2022

Met deze pagina lees je alle details over groene stroom Abcoude. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Abcoude wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Abcoude is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering ligt tussen de €2600 tot +/- €7800. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Hilvarenbeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Abcoude voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je bestaande abonnement beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Abcoude flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel families op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen vind je bijgaand de meest populaire pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je onmiddellijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Abcoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.