Loading...

Groene stroom Hilvarenbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze elektra dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hilvarenbeek vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hilvarenbeek en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hilvarenbeek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hilvarenbeek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Hilvarenbeek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Engie 1 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, biomassa, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wijlre vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hilvarenbeek

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hilvarenbeek.

groene-stroom-hilvarenbeek

Een energieneutrale woning in Hilvarenbeek rond december 2023

Met deze webpagina vind je handige toelichting op groene stroom Hilvarenbeek. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hilvarenbeek wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hilvarenbeek kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3600 tot €6400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Roodeschool afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Hilvarenbeek aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele levering stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hilvarenbeek flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die daarom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je direct welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Hilvarenbeek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.